Een kleurrijke verzameling mensen en activiteiten

Na weken van voorbereiding was het zover: het gezamenlijke lustrumfestival van Pegasus en Immensa! Omdat Pegasus 15 jaar bestaat is er een lustrumfestival georganiseerd met allerlei activiteiten. Een kleurrijke verzameling studenten, alumni, docenten en introducés was naar Bij Storm gekomen om het 15-jarig bestaan te vieren. Bij het toegangsbewijs zaten twee consumpties aan drinken, plus een speciaal bereide burger van Bij Storm inbegrepen. Of je nou van werk, studie, vrijmibo of snipperdag kwam, iedereen kon aansluiten bij het feestje.

De programmering beloofde dat het een bijzondere avond zou worden vol prikkelende activiteiten en een grote dosis gezelligheid. Er was een speciaal blokkenschema gemaakt om iedereen wegwijs te maken in alle activiteiten. Immensa en Pegasus hebben hun onze best gedaan inhoud en speelsheid, activiteiten en laagdrempeligheid te combineren. Gezien de bonte mix aan bezoekers en de feestelijkheid van een lustrum, had Immensa besloten de activiteiten onder het thema ‘rite de passage’ te organiseren.

Power Rangers pose?

Als eerste kwamen hiervoor storytellers, die vertelden over hun ervaringen met rite de passage. Ons eigen bestuurslid Rian herinnerde alle aanwezigen aan typische ASW-ervaringen als eerstejaarscolleges en de Biblos, waarna storyteller Loes Raymakers iedereen meenam naar een hoger bewustzijn met een shaman.

Daarna kon iedereen met of zonder burger aansluiten bij één van twee workshops. Onder bezielende leiding van onze eigen Sabrien, Monica en Rosaly werden de bezoekers meegenomen op een rite de passage waar ze eerst hun eigen ‘nu’ leerden verlaten, om via een zelf opgezette rite van zichzelf te leren waar hun ambitie ligt. En vanzelfsprekend hoorden Power Ranger poses onder Eye Of The Tiger erbij om de boel lekker los te maken. Tegelijkertijd leerde de andere groep hoe duurzaam ondernemen in zijn werk gaat. Hiervoor was Laure Willemen van Enviu gekomen om de fijne kneepjes van de ‘Lean Start-Up method’ te delen.

Hierop bracht alumnus Thijs van Ingen onder grote belangstelling zijn college genaamd ‘De Filosofie van Kanye West’ ten hore. Thijs liet aan de hand van Kanye’s muzikale ontwikkeling en de inzichten van onder andere Bourdieu en Kierkegaard zien hoe Kanye bezig is zijn eigen demonen te overwinnen. Eerst als artiest voor de sociale status, dan voor zichzelf, en nu tot slot als vertolker van een beweging, van passie en onderscheiding, als een Godsfiguur. Uiteraard geïllustreerd aan de hand van de nodige muzikale intermezzo’s en interviewfragmenten.

Tussendoor was er genoeg gelegenheid voor wie maar wilde om gezellig bij te praten op de banken buiten (het weer stond dit mooi toe), zichzelf of anderen met glitters te bedekken, een levensgrote Pegasus gezamenlijk te verven, te voetballen, of onder het genot van een biertje naar de ondergaande zon te kijken.

Na de lezing was het bovendien tijd om de muziek te starten. Twee enthousiaste muzikanten waren door Pegasus uitgenodigd om zowel eigen nummers als covers te laten horen. Als laatste ging het dak er nog vanaf met de DJ, waar iedereen de laatste energie nog even uit de heupen kon schudden. Pas ruim na 1:00 uur was de spreekwoordelijke pret op en werd er afscheid van elkaar genomen.

Het was een bijzonder geslaagde avond! Ik kan me niet herinneren dat er eerder zo’n evenement is opgezet dat eerder dient voor de ‘ASW-community’ dan voor alleen studenten, of alleen alumni. Het was een prachtige mix: gezellig, laagdrempelig en eensgezind. Deze rite de passage vormt een mooie precedent voor de toekomst!

Pim de Vleeschhouwer